Vraag eenvoudig uw prijs op

Katalysator Toyota of Toyota Prius katalysator

De katalysatoren van de Prius en de Aygo zijn erg gewild.
Dit is omdat deze katalysatoren een hogere concentratie palladium bevatten, dan de meeste auto’s. Is uw katalysator toe aan vervanging of wilt u weten wat uw katalysator waard is? Maak gebruik van het formulier en bereken eenvoudig uw prijs.

Krijg direct uitbetaald

Uw katalysator is geld waard

Katalysatorwaarde.nl is dé specialist in de in- en verkoop van katalysatoren in auto’s. Door onze jarenlange ervaring in katalysator recycling krijgt u altijd een actuele en betrouwbare prijs voor uw oude katalysator terug. Afhankelijk van het automerk en type ontvangt u tussen de 150-900 euro voor uw katalysator.

95% van de aanvragen waren succesvol!
4.7/5

Krijg direct uitbetaald

De katalysatoren van de Toyota Prius en Aygo zijn dus erg gewild. Dit omdat deze een hoge concentratie van palladium bevatten. Hoe hoger de concentratie van palladium hoe minder uitstoot. Wanneer de uitlaatgassen in aanraking komen met palladium ontstaat er namelijk een chemische reactie waardoor deze minder schadelijk zijn. Vandaar ook dat de Toyota Prius en Toyota Aygo een lage uitstoot hebben van schadelijke uitlaatgassen. Uiteraard geldt ook, hoe hoger de concentratie van palladium, hoe meer de katalysator waard is. De prijs van een kilo palladium is in vijf jaar verviervoudigd! Tegenwoordig is één kilo palladium ongeveer €55.000 waard. Wilt u weten wat uw katalysator waard is, vul dan het bovenstaande formulier in of neem contact op.

Katalysator Toyota Prius

De Toyota Prius was in 2020 de nummer 1 auto met laagste CO2-uitstoot in Europa. Dit is mede te danken aan de katalysatoren van de Prius. Deze hebben namelijk een hoge concentratie van palladium en zelfs een klein laagje platina. De Toyota Prius katalysator is een van de auto-onderdelen die erg gewild is en is daarom veel geld waard. Wilt u uw katalysator verkopen of weten wat uw katalysator Prius waard is. Vul dan het bovenstaande formulier in en ontvang eenvoudig uw prijs.De Toyota Prius was in 2020 de nummer 1 auto met laagste CO2-uitstoot in Europa. Dit is mede te danken aan de katalysatoren van de Prius. Deze hebben namelijk een hoge concentratie van palladium en zelfs een klein laagje platina. De Toyota Prius katalysator is een van de auto-onderdelen die erg gewild is en is daarom veel geld waard. Wilt u uw katalysator verkopen of weten wat uw katalysator Prius waard is. Vul dan het bovenstaande formulier in en ontvang eenvoudig uw prijs.

Katalysator Aygo

Het automerk Toyota had in 2019 de laagste co2-uitstoot van alle automerken in Europa. Naast de zuinige Toyota Prius heeft ook de Toyota Aygo hier een grote rol in gespeeld. De Toyota Aygo is namelijk ook een erg milieuvriendelijke auto en stoot weinig koolstofdioxide uit. Dit komt doordat er zich in de katalysator van de Toyota Aygo, naast een laagje platina, ook een hoge concentratie palladium bevindt. Deze twee edelmetalen zijn verantwoordelijk voor het verminderen van de CO2 uitstoot en zijn dus erg belangrijk in het verlagen van de uitstoot van schadelijke gassen.

Lees meer over de katalysatoren per merk

Benieuwd naar de prijs van uw katalysator? Kies hieronder eenvoudig uw automerk. Vul vervolgens uw katalysatornummer in het formulier en ontvang eenvoudig uw prijs.

Over het algemeen staan er nummers als: 6M51-5H270-CA of 96FB-5E211DM op. Maar ook soms met een onderdeelnummer dat begint met A, B, C of D. Bijvoorbeeld B716.

Over het algemeen staat hier niks op. Als het erop staat is het meestal rond de felsnaald van de auto. Als het zo is, is het vaak een combinatie van cijfers met letters erin. Denk aan bijvoorbeeld RFC5.

Op de katalysator van het merk BMW staan alleen cijfers. Deze zijn vaak opgebouwd uit meerdere reeksen. Deze reeksen beginnen vaak met 78, 77, 22, 17 of 75.

Bij een auto uit de Volkswagen groep is het soms dat er 1 of 2 onderdeelnummers op vermeld staan. Bij 1 onderdeelnummer is dit: 6N0 131 701 AT. Bij 2 onderdeelnummers is dit: 1J0 178 HA en 1J0 131 701 EA.

Op een katalysator van een Fiat of Alfa staat het onderdeelnummer alleen met cijfers erop. Vaak beginnen deze met 60, 47, 77, 76 of 55. Denk bijvoorbeeld aan 46748414.

Over het algemeen hebben de katalysatoren van de Kia en Hyundai een combinatie van letters en cijfers. Denk bijvoorbeeld aan SDH 11. Een auto heeft meerdere waardevolle auto-onderdelen. Een katalysator is er daar één van. Bereken daarom snel je prijs om erachter te komen wat jouw katalysator waard is.

Bij de katalysatoren van een Renault begint het onderdeelnummer met een C gevolgd door 2 of 3 cijfers of met een H. Denk aan bijvoorbeeld C81 of H 7700 1143 302.

Bij de katalysator van een Volvo staat vaak alleen een cijfer. Denk aan bijvoorbeeld 30713330. Een katalysator vangt schadelijke gassen op die slecht zijn voor het milieu. Daarom zijn deze zo veel geld waard.

Bij de katalysatoren van een Toyota kunnen dit alleen cijfers zijn of een combinatie van letters en cijfers. Bijvoorbeeld 26050 of T03. Bij het aanschaffen van een nieuwe katalysator verkoopt u gemakkelijk via ons uw oude katalysator. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat uw oude katalysator vervangen moet worden.

Bij een Peugeot of Citroën staat een merk op genaamd PSA. Het onderdeelnummer begint vervolgens met een K gevolgd door 3 cijfers. Bijvoorbeeld K202. Of er staat het merk Sevel op. Dan staan er alleen 4 cijfers op, bijvoorbeeld 8657.

De katalysatoren van een Opel beginnen altijd met de letters GM, gevolgd door 2 of 3 cijfers. Bijvoorbeeld GM 92.

Bij de katalysatoren van een Mitsubishi staan er 2 letters, of 1 letter met 1 cijfer op de katalysator. Bijvoorbeeld DJ of P2. Bij het aanschaffen van een nieuwe katalysator verkoopt u gemakkelijk via ons uw oude katalysator. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat uw oude katalysator vervangen moet worden.

De katalysatoren van een Mercedes beginnen met KT, wat gevolgd word door 4 cijfers. Denk bijvoorbeeld aan KT 6033. Daarnaast beginnen de roetfilters altijd met PF met vervolgens 4 cijfers.